RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehusene innkaller 35.000 døde pasienter årlig

Oslo (NTB): Det kan ta opp til 80 dager før sykehusene og Nav får vite at en person er død. I mellomtiden innkaller sykehusene de døde til både operasjoner og undersøkelser, til sammen 35.000 i året.

Rundt 35.000 konsultasjoner årlig burde vært avlyst fordi pasienten er død, heter det i en samfunnsøkonomisk analyse laget av Skattedirektoratet. Antallet døde pasienter som kalles inn til undersøkelser, baserer seg på tall fra Helse vest, skriver Aftenposten.

- Dette er bare tallene operasjoner og konsultasjoner som vi vet har gått til spille fordi pasienten er død. Det er sannsynligvis betydelig mørketall, heter det i analysen.

Kostnadene ved å bruke ressurser og krefter på å kalle inn døde personer, er høye.

Hver avlyste konsultasjon koster 1.600 kroner, mens en avlyst operasjon koster 35.000 kroner. Samlet koster innkalling av døde pasienter helsevesenet rundt 60 millioner kroner årlig.

Aftenposten skrev mandag at Skatteetaten har lagt fram et forslag for finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) om å modernisere folkeregisteret, som knaker i fundamentet. En av årsakene er rekordstor innvandring og økt trafikk over grensene. Med et moderne folkeregister kunne opplysningene om dødsfall vært på plass i løpet av en til to dager. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere