RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykepleier amok mot samboer

(Illustrasjonsfoto Scanpix)
Etter fire nattevakter på rad og en fuktig bytur, var sykepleieren klar til kamp da samboeren låste ham ute.

Bergen tingrett dømte ham for bråk og skremmende atferd, men mangel på bevis gjorde det vanskelig å dømme ham for vold mot samboeren.

Ville ikke vitne
En av årsakene til det, var at samboeren nektet å vitne mot den 39 år gamle mannen. Ifølge tiltalen skal han ha gått fullstendig amok da hun låste ham ute etter at de hadde vært på byen i juni i fjor. Det var første frikvelden hans etter fire nattevakter på rad, og han hadde bare fått et par timer søvn og ingen mat. Etter en del halvlitere var han godt beruset.

Men samboeren ble sint i løpet av kvelden, og gikk hjem. Da han kom til leiligheten noen timer senere, sperret hun døren slik at han ikke kom inn. Raseriet tok overhånd for sykepleieren, som sparket inn døren mens samboeren søkte tilflukt på datterens rom. Også datterens dør ble sparket inn, og politiet fant senere en urinflekk på datterens madrass. Kvinnen fortalte i retten at hun i ren frykt hadde tisset på seg mens sykepleieren sparket i døren.

Dårlige bevis
Både naboene som hørte bråket fra parets leilighet, og politiet som ankom stedet, mente at kvinnen var blitt utsatt for vold. Sår over neseroten, hånden og skulderen tydet på voldsbruk, men både sykepleieren og kvinnen nektet for at han hadde slått henne. Det holdt til at mannen slapp unna fengselsstraff.

«Den mangelfulle bevisførsel i saken kan gi grunn til mange spekulasjoner om hva som virkelig skjedde den natten. (...) Med den tvil som retten må konstatere er til stede, finner retten det riktigst å frifinne», heter det i dommen.

Derimot ble 39-åringen idømt en 10.000 kroner stor bot for å ha skremt samboeren og datteren. I tillegg må han betale 3000 kroner i saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere