RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: helse bergen

Sykepleier til sak mot Helse Bergen

Sykepleieren er blitt delvis ufør etter det hun hevder er trakassering på arbeidsplassen i Helse Bergen. Nå går hun til sak mot ledelsen.

Den 56 år gamle sykepleieren krever økonomisk oppreisning og men-erstatning etter at hun ble pålagt å ta permisjon i ett år. Hun mener selv at pålegget kom fordi hun åpent kritiserte systemfeil og svikt i organisasjon og ledelse da hun jobbet ved Sandviken sykehus under omorganiseringen i 2000.

- Jeg skjønte etter hvert at mine initiativ og påvirkninger ikke var velkomne. I første omgang ble jeg tiet i he. Det var aldri noen respons å få på mine innspill, og jeg fikk ikke brukt min faglige kompetanse. Jeg ble sjokkert da jeg etter en periode med sykemelding rett og slett fikk pålegg om å ta ett års lønnet permisjon. Det var tydelig at de ville bli kvitt meg, koste hva det koste ville. Jeg var blitt for plagsom for dem, sier sykepleieren til Bergens Tidende.

Kvinnen er fortsatt erklært 25 prosent arbeidsufør.

18 vitner, deriblant tidligere Haukeland-direktør Anne Kverneland Bogsnes er innkalt, når rettssaken om personalpolitikken i Helse Bergen starter i Bergen tingrett denne uken. Det er satt av en uke til saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere