RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ola A. Thorset (Scanpix)

Sykere i Hordaland

Hordalendingene er i år mer vekke fra jobb enn tilfellet var i fjor.

I Hordaland har det vært en vekst sykefraværet fra 6,1 prosent i 3. kvartal 2004 til 6,5 prosent i 3. kvartal 2005. Veksten er i det legemeldte sykefraværet, det egnenmeldte fraværet er stabilt.

- Dette viser at vi fortsatt har utfordringer i å støtte virksomhetene i det viktige arbeidet med å redusere sykefraværet, sier Steinar Lund, fungerende fylkestrygdedirektør i en pressemelding. Han mener at det er på den enkelte arbeidsplass at grunnlaget for et lavere sykefravær må legges.

Trenden snudd
Siden avtalen om inkluderene arbeidsliv ble inngått i 2001, har det vært en reduksjon i sykefraværet med 11,3 prosent i hele landet. Men denne trenden har i år snudd. Håpet er at en fornying av avtalen om inkluderende arbeidsliv for perioden 2006-2009, skal forbedre resultatene til neste år.

- For å få bedre resultater i arbeidet med å redusere sykefraværet i 2006, vil Trygdeetaten i Hordaland intensivere sin bistand og oppfølging av virksomhetene med spesielt fokus på bransjer og enkeltvirksomheter som har størst sykefravær, opplyser Lund.

Og størst vekst i sykefraværet har det vært innen offentlig administrasjon og helse- og sosiale tjenester. I Hordaland har veksten innenfor disse næringen økt med 0,6 prosentpoeng sammenlignet med 3. kvartal 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere