Sykkel gjør seg best på TV

Når blir et managerspill ikke et managerspill? Jo, når Pro Cycling Manager kommer på banen.

25.09.09 12:41

Kjære sykkelentusiaister – dere fortjener et managerspill som er minst like bra som Football Manager-serien. Et spill hvor dere styrer et lag, inngår kontrakter med syklister, med utstyrsleverandører og som har et skikkelig økonomissystem. Et managerspill som tar sykkelsporten på pulsen med hendelser, løp, dramatikk og følelser.

Det er så absolutt ikke dette spillet.

Veldig tynt
Pro Cycling Manager er et managerspill i ordets minste forstand. Det du styrer er løp, og hva som skjer i løpene og litt utenfor.

Du tar riktignok over ett lag, eksisterende eller eget, og får et slags budsjett hvor du kan inngå kontrakter med ryttere og trene etc. Likevel er det så tynt at det tynneste bindet på markedet er tusen ganger tykkere.

Bare en simulering
Spillet er egentlig kun en simulering av selve sykkel-løpene, uten at du sykler selv. Det betyr at du må bestemme når dine syklister skal sykle hardt, gå i brudd, ta til seg næring og disponere kreftene riktig for hele laget.

For å klare det bør du ha inngående kjennskap til sykkelsporten (sikkert en fordel å være fra Grimstad, eller hete Kaggestad), og du bør ha en stor interesse for å se på en langvarig simulering av et sykkel-løp.

Brettspill?
Mest av alt synes jeg dette ligner på en pc-versjon av de gamle travspillene hvor man kastet terning og flyttet hestene rundt.

Joda, du kan spole – men da mister du kontrollen. Du kan til og med simulere løpene, men da er det nesten ikke noe spill igjen. Alt i alt er det veldig lite spill her, og veldig lite manager.

Grafisk sett er faktisk spillet penere enn sin fotballkusine Football Manager, men på alle andre områder er dette svakt. Handball Manager 2009 er også bedre.

Dette kan jeg faktisk ikke med hånden på hjertet anbefale til andre enn de som sover med sykkelsetet i senga. (Vi anmeldte for øvrig den første versjonen i 2005, les vår anmeldelse den gangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag