Sykkel-VM i Bergen innledet med massiv sutring fra vestsiden av fjellet. Raseriet var rettet mot hovedstadsområdet (som vanlig) og den manglende oppmerksomheten de fikk i riksavisene.

Nå har alt snudd. Bergenserne får oppmerksomhet «overalt», og det av det veldig positive slaget.

- Bergen leverer en sjeldenhet, en tempoetappe det er verdt å se på, skryter bransjestørrelsen Velonews. Til sine lesere verden over skriver de om tempoetapper som vanligvis er søvndyssende for publikum, men med den scenen Bergen by utgjør... Se selv, Vestlandets hovedstad er i sannhet slående vakker:

Verdens mest kjente bergensere er stolte av byen sin. Alltid. Nå holder de på å sprekke.

Bysbarnet Davy Wathne er en levende legende:

– Dette er en historisk begivenhet. Dette kommer vi til å huske til vi dør. Bergenserne har gjort dette til en folkefest. Det er jo akkurat dette vi elsker, utdyper TV 2-profilen overfor BA.

Lokalavisen er ikke noe mindre stolt. Når vi ringer dem torsdag morgen, er ikke engang regnværet til bekymring.

- Det regner, men det gjør ingenting, kvitres det fra desken, som i dag har papirforsiden du ser til venstre her til å fyre opp under lokalpatriotismen.

Også utøverne i sykkel-VM er fra seg av glede over det de nå opplever. Vårt norske håp Edvald Boasson Hagen ble løftet opp på fløyen av de tusener av tilskuerne som fulgte med i fjellsiden:

Som vi ser er det litt bedre stemning ved løypene nå enn i VM i fjor: