RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkeltalent forsøkt presset til kontrakt

Foto: Tim de Waele (@TDWsport.be)
Sist oppdatert:
– Skriver du ikke under med oss, får du ikke sykle Tour de France.

«Skriver du ikke under med oss, får du ikke sykle Tour de France.»

Det var beskjeden Tom Jelte Slagter fikk fra Belkin-laget før han signerte for Garmin-Sharp i sommer.

24-årige Slagter vant sitt første proffritt i Tour down Under tidlig i år. Belkin-laget ville beholde rytteren, men Slagter følte Belkin prøvde å presse ham til å signere.

- Jeg hadde én uke på å bestemme meg om jeg ville signere for to ny år. Det er kort tid på å bestemme seg for en så lang kontrakt. Jeg fikk også beskjed om at hvis jeg ikke signerte, fikk jeg ikke sykle Tour de France. Men de kan ikke presse meg til å skrive under, sier Slagter til RTV Nord.

Tung høst
Etter å ha blitt vraket fra Touren trodde Slagter på at han ville starte Vuelta Espana, men der valgte Belkin-laget å sende et lag bygd rundt spurteren, Theo Bos. Det ble dårlig stemning mellom Belkin og Slagter. Han fikk kjøre færre løp enn han ønsket siste halvdel av sesongen, men vant likevel klatrekonkurransen i Tour of Alberta i høst.

Jelte Slagter startet sykkelkarrieren i Rabobanks continentallag i 2010 før han fikk prøve seg i proffenes utgave året etter. Han ble med videre da de mistet Rabobank som sponsor og gikk under Team Blanco, senere Team Belkin. Allerede etter Tour Down Under-seieren fikk Slagter en rekke tilbud fra lag som ville sikre signaturen hans.

- Jeg vurderte lagene, og jeg kom fram til at Garmin-Sharp var det beste alternativet, sier Slagter, som videre forteller at han ikke forventer å få kjøre Tour de France allerede neste år.

Belkin-laget har ennå ikke kommentert utspillet til Slagter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere