RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykler Norge rundt for kreftsyke barn

Martin Notøy Nevstad (t.v.) og Christoffer Remøy Endresen sykler Norge rundt i sommer i håp om å samle inn over én million til Barnekreftavdelingen. – Det blir definitivt en sommer med mening, sier Christoffer, som samlet inn samme sum fra sykkelsetet i 2010. Her over Dovre søndag.
Martin Notøy Nevstad (t.v.) og Christoffer Remøy Endresen sykler Norge rundt i sommer i håp om å samle inn over én million til Barnekreftavdelingen. – Det blir definitivt en sommer med mening, sier Christoffer, som samlet inn samme sum fra sykkelsetet i 2010. Her over Dovre søndag. Foto: Simon Solbakken
Gjennom «Prosjekt Superhelt» håper Christoffer og Martin å samle inn over én million kroner til Barnekreftforeningen.

For seks år siden mistet Christoffer Remøy Endresen både morfaren og onkelen i kreft i løpet av et tidsrom på fire uker. 23-åringen var på den tiden en aktiv syklist, men tapet av de to familiemedlemmene som stod han svært nær snudde livet hans på hodet.

- Jeg hadde vanskelig for å ta tapet innover meg. Sorgen gikk utover prestasjoner på alle arenaer og jeg møtte på veggen. Ett år etterpå, da jeg hadde bearbeidet sorgen og kommet meg på beina igjen, ville jeg bidra positivt gjennom syklingen. Det skulle vise seg å være en stor suksess, sier han.

Møtte superhelten Simen

I løpet av 40 dager på sykkelen hadde Christoffer fra Sunnmøre tråkket Norge rundt og samlet inn til sammen én million kroner til Kreftavdelingen. 

- På slutten av turen fikk jeg melding av en mamma som hadde en kreftsyk sønn på seks år. Hun hadde lyst til at jeg skulle treffe han, og det sa jeg selvfølgelig ja til, sier han, og fortsetter:

- Til tross for at Simen var veldig syk og under behandling, hadde han en smittende energi og et fantastisk humør. Både han og familien taklet situasjonen på en beundringsverdig og inspirerende måte.

Kort tid etter møtet kom beskjeden om at Simen hadde blitt frisk. Kun to år etterpå fikk han tilbakefall.

- Da jeg syklet i mål i 2010 hadde jeg fått utlevert en gul trøye, som i syklingens verden representerer lederskap og styrke. Etter at jeg fikk beskjed om Simens tilbakefall ga jeg trøyen til han.

Samler inn penger fra sykkelsetet

Martin og Christoffer er i gang med 5.500 kilometer lange sykkelturen.

Møtet med Simen er mye av årsaken til at Christoffer nok en gang skal tråkke Norge rundt. Fredag 19. juni gikk derfor startskuddet for «Prosjekt Superhelt». 

- Annenhver dag får et barn kreft i Norge. Gjennom prosjektet ønsker vi å sette fokus på de som blir rammet, samle inn over en million kroner og gi alle barna superhelt-t-skjorter. For det er nettopp det de er: superhelter.

Denne gangen har Christoffer fått selskap av bestekompisen og syklisten Martin Notøy Nevstad (22). Sammen skal de legge bak seg 5.500 kilometer på sykkelen i sommer.

- Vi har også med oss Simon Solbakken på laget. Han skal ta bilder og filme underveis, og vi har i likhet med sist inngått et samarbeid med TV 2 Sporten om at de sender innslag fra sykkelturen vår under Tour de France.

- Et bokstavelig talt livsviktig prosjekt

Sykkelturen vil ta Christoffer og Martin 40 dager, og de sykler samme rute som i 2010.

- Vi tråkker fra Oslo til Nordkapp, ned kystlinjen til Lindesnes og opp igjen til Oslo, sier Christoffer, som mandag formiddag melder at de har kommet til Trondheim og dermed gjennomført en tidel av turen.

På hjemmesiden til «Prosjekt Superhelt»har både Kurt Asle Arvesen og Knut Anders Fostervold uttalt seg om prosjektet. Arvesen oppfordrer folk til å støtte «dette prosjektet som vi alle har et forhold til», mens Fostervold sier:

«Ta godt imot disse to unge menn på deres ferd gjennom Norge og et bokstavelig talt livsviktig prosjekt. Hjelp dem til å hjelpe og la deres drømmer og deres entusiasme inspirere deg.»

Christoffer selv ser lyst på sykkelturen og innsamlingen.

- Jeg har erfart at det er fullt mulig å få samlet inn én million kroner. Dette blir definitivt en sommer med mening, sier han.

Informasjon om hvordan du kan bidra finner du her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere