RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykling og vinsmaking

Sist oppdatert:
Glem sandstrender og hippe diskoteker i ferien. I år jakter godt voksne nordmenn på opplevelser, frisk luft, vinsmaking og fire-fem mil på sykkelsetet.

(SIDE2): - Trenden går definitivt mot mer aktive ferieturer, forteller daglig leder Erik Anderson i Merlot Reiser. Han merker en klar økning i antall reisende som velger å sykle seg gjennom ferien. Kundene er først og fremst godt voksne mennesker.

- Har du passert de førti, ligget på stranda i Benidorm og hatt storbyferie i Roma, Paris og Barcelona, vil du gjerne oppleve noe nytt. Og det gjør du fra sykkelsetet. Du får en nærhet til natur, blomster og kultur som du ikke får fra et bilsete, sier Anderson.

Bruker pengene selv
- Dagens godt voksne mennesker jakter på opplevelser, sier konsulent og trendforsker Marius Jensen i Opinion. - De har penger som de vil bruke på seg selv, og skiller seg i så måte ut fra sin foreldregenerasjon. Vi snakker om personer som føler seg yngre og som i livsstil ofte assosierer seg med sine egne barn, sier Jensen.

- De har vært i Benidorm, besøker fortsatt storbyer, men nå vil de også ha andre tilbud som er lett tilgjengelige og som kan gi litt mer. Denne gruppe turister søker gjerne til historiske steder og roligere plasser som samtidig kan tilby et godt måltid mat og god drikke, sier Jensen.

Jevn økning
Merlot har arrangert sykkel- og fotturer til ulike destinasjoner i Europa i 10 år. 80 prosent av de som reiser gjennom Merlot velger sykkelturer.

- Det høres kanskje både langt og slitsomt ut med opptil fem mil på sykkelen hver dag, men det er få som angrer seg. Strekningene er valgt med omhu, og vi benytter veier hvor det er svært lite trafikk. Vi har dyktige samarbeidspartnere, og sjekker også rutene selv før vi sender kunder av gårde, sier Anderson.

Antall nordmenn som velger sykkelferie i Europa har vært stabilt de seneste årene, men for 2005 kan Merlot vise til en økning på 25 prosent. - Antall fotturister har økt enda mer, og det er vi svært godt fornøyd med, sier han.

Populære barstopper
- Det er særlig i gruppen fra 40-45 år og oppover at økningen har vært størst, sier Anderson. - De fleste som er med på våre turer er reisevante mennesker som setter pris på kultur, opplevelser, et sjarmerende landskap og et godt måltid mat. Derfor er lunsjen dagens store høydepunkt på sykkelturene. Dessuten er barstoppene i små, pittoreske landsbyer populære, forteller han.

(Kilde: Pressekontoret)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere