*Nettavisen* Nyheter.

Syklist tiltalt for uaktsomt drap

- Så vidt jeg vet er dette første gang en syklist er tiltalt for uaktsomt drap, sier mannens forsvarer.

10.09.13 16:30

Den mannlige syklisten er tiltalt for uaktsomt drap etter en kollisjon med en kvinnelig syklist på et fortau i kirkeveien. Den kvinnelige syklisten falt ut i veien og ble påkjørt av en buss.

Ulykken skjedde i Kirkeveien ved krysset til Sognsveien, rett nedenfor Ullevål sykehus 18. oktober i fjor.

Det er satt av to dager til rettssaken i september.

Les tidligere sak: Syklist mot buss - kvinne omkom

- Han er usigelig lei seg
Tiltaler for uaktsomt drap etter trafikkulykker forekommer ofte når det er bil involvert. Det er derimot svært sjeldent at syklister tiltaltes for det samme.

Mannens forsvarer, Thomas Randby, sier til Nettavisen at hans klient er svært lei seg for det som skjedde.

- Så vidt jeg vet er dette første gang en syklist er tiltalt for uaktsomt drap. Min klient synes hele saken er tung og bære, og er usigelig lei seg for det som skjedde, sier Randby til Nettavisen.

Nekter straffskyld for uaktsomt drap
Forsvareren opplyser at hans klient kommer til å nekte straffskyld for overtredelse av straffeloven § 239 om uaktsomt drap, men delvis straffskyld for overtredelse av veitrafikkloven § 3. Han kommer til å erkjenne straffskyld for brudd på veitrafikklovens §4, jf. trafikkreglene § 18 nr. 3:

« Sykling på gangvei, fortau eller i gangfelt er tillatt når gangtrafikken er liten og syklingen ikke medfører fare eller er til hinder for gående. Slik sykling må ved passering av gående skje i god avstand og i tilnærmet gangfart».

- Men nå var det slik at han kolliderte med en annen syklist, hvorpå hun falt ut i veibanen og ble overkjørt av en buss og døde. Flere tilfeldigheter førte til det tragiske utfallet, sier Randby.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag