Gå til sidens hovedinnhold

Syklister hindret nødetatene å komme fram til alvorlig trafikkulykke

Politiet roser bilistene for å ha sluppet fram brannvesenet, men kommer med ris og en kraftig pekefinger til syklistene langs Trysilvegen for ikke å ha gjort det samme søndag formiddag. – De eier ikke vegen, slår politiet fast.

(Østlendingen): Klokken 11.19 søndag formiddag mottok politiet melding om en alvorlig trafikkulykke på Trysilvegen.

De første meldingene gikk ut på at en eller flere personer satt fastklemt. En person ble til slutt sendt til sjukehus med luftambulanse, alvorlig skadet.

– Syklistene ga ikke tegn til å vike

Brannvesenet i Elverum rykket ut for å hjelpe til i redningsarbeidet i Trysil.

På vegen passerte brannvesenet flere bilister, samtlige vek unna for utrykningskjøretøyet som var på veg.

Men det var en gruppe trafikanter som ikke gjorde tegn til å flytte på seg.

– Det var en gjeng med syklister som ikke ga tegn til å vike unna. De syklet to og to i bredden, sier operasjonsleder Kjartan Waage ved Innlandet politidistrikt.

Saken fortsetter under.

– Alvorlig

Denne trafikkatferden får politiet til å se rødt.

– Dette ser vi svært alvorlig på. Syklister er kjørende og skal overholde trafikkreglene, på samme måte som det bilistene var flinke til å gjøre, sier Waage.

Han beskriver de syklende som nærmest uniformerte, noe politiet antar kan ha sammenheng med at det var en sykkelklubb som drev organisert trening langs riksvegen.

– Dette er ikke bra. Brannvesenet ble hindret i å komme raskest mulig fram til ulykkesstedet. Hadde vi hatt kapasitet til å stoppe og snakke med syklistene, hadde de fått seg en kraftig pekefinger fra oss, sier operasjonslederen.

Ukjent identitet

Politiet kjenner ikke identiteten til syklistene, men håper at de nå leser avisen og at de tenker seg om til neste gang de kommer i kontakt et utrykningskjøretøy på sin veg.

– Hvis dette var en sykkelklubb som drev trening, bør de gå litt i seg selv. Vis hensyn. Selv om syklister er både kjørende og myke trafikanter på samme tid, eier de ikke vegen, slår operasjonsleder Kjartan Waage fast.

Les flere nyheter på Østlendingens nettsider her!

Kommentarer til denne saken