*Nettavisen* Nyheter.

Sykt tynn prinsesse

Her er bildet som sjokkerer Spania: En sykelig tynn kronprinsesse Letizia.

(SIDE2): Den spanske kronprinsessen har stadig vært gjenstand for oppmerksomhet for sin lave vekt.

Det har til og med vært spekulert i om hun kan ha en form for spiseforstyrrelse, eller om livet i kongelige kretser har tært på den vevre kroppen.

Knoklete og innhul
Forrige uke ble prinsessen fotografert iført kortermet tennisskjorte på dekket til en yacht utenfor Mallorca. Bildene vekker oppmerksomhet, og setter fart i ryktene om at Letizia sliter med vekten.

Skuldrenebladene stikker frem, armene ekstremt tynne og knoklete og kinnene til kronprinsessen er innhule.

Avviser sykdom
Letizia har alltid vært tynn - også da hun var rikskjendis som nyhetsoppleser på spansk TV - men etter at hun giftet seg med kronprins Felipe i mai 2004, har kiloene rast av.

Etter at det spanske magasinet Gala publiserte de første, oppsiktsvekkende bildene av en syltynn Letizia i mars 2005, rykket det spanske hoffet ut og avkreftet at kronprinsessen led av spiseforstyrrelse.

Prinsessesyken
Ifølge danske Ekstra Bladet, kalles fenomenet for «prinsessesyken».

Avisen peker på at det er en rekke europeiske kongelige som sliter med vekten, fordi de konstant blir iaktatt - både av pressen og av folket.

Begge de danske prinsessene - Alexandra og Mary - har slitt med vekten. Også svenske kronprinsesse Victoria har vært farlig tynn. Hun fortalte åpent om tiden da hun slet med anoreksi i 1997.

Dronning Rania av Jordan har slitt med spiseforstyrrelser og skal ha fått hjelp av nettopp Victoria. Og prinsesse Dianas kamp med bulimien var også viden kjent.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag