RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Teknofil.no)

Syltynn toppmodell

Sist oppdatert:
Samsungs nye design-TV er en fryd for øyet.

[Teknofil.no] Ut av esken er det liten tvil om at Samsungs nye UE46C9005 er et blikkfang uten like - både foran og bak.

Skjermen har en meget stilig design, der skjermen er meget tynn og måler under én centimeter i tykkelse.

Skjermen er også utført i børstet metall fra topp til tå, der til og med baksiden av skjermen er utsmykket det aluminiumsfargede materialet.

Foten er også utført i børstet metall, og har et stillig kontrollpanel som kommer ut automatisk når du drar hånden forbi forsiden av foten. På dette kontrollpanelet kan du justere det mest nødvendige som for eksempel skru lyden opp og ned eller slå av skjermen.

Brukervennlig
Brukervennligheten på den nye 9000-serien er god, og menyen er nokså selvforklarende. Skjermen har fått en ny type fjernkontroll, som har en tre tommer stor berøringsskjerm med mulighet for å vise deg en annen TV-sending enn den du ser på selve flatskjermen. Fjernkontrollen kan også brukes som et praktisk QWERTY-tastatur når vender den til en horisontal posisjon.

C9005 har en rekke hendige applikasjoner og kan kobles til internett via kabel. Slik at du for eksempel kan se filmsnutter fra YouTube, sjekke værmeldingen fra YR eller kommunisere med venner via Facebook. Den er også klargjort for bruk trådløst, men da må du kjøpe en dongel som ekstra utstyr til rundt 600 kroner på nett.

Middels lyd
Lydkvaliteten i skjermen er ikke av den beste på markedet. Høyttalerne som er festet i foten gjør en god nok jobb til å se nyhetene på, men blir for svak til å gi deg en god filmopplevelse. I foten sitter også resten av elektronikken og tilkoblingsmulighetene. Vær oppmerksom på at det finnes to forskjellige varianter av denne skjermen, en ment for bruk på fot og en annen som er laget for å henges på vegg.

Bildekvaliteten er jevnt over meget bra på denne skjermen. Sortnivået er blant det beste vi har sett fra skjermer med kantmontert LED-belysning, men er ikke fult på høyde med modeller som har direkte LED-belysninger, som for eksempel Sonys nye HX900.

Men skjermen takler bevegelse like godt som sine konkurrenter, og gjengir de raskeste panoreringene smertefritt. Fargene er også godt mettet og fremstår nøytrale.

Prisen på Samsung-skjermen er i skrivende stund rundt 35 000 kroner på nett, noe vi mener er i stiveste laget. Men er du ute etter en design-TV alle vil måpe av å se, er allikevel Samsungs nye 9000-serie noe for deg. For her får du en skjerm som ser bra ut utansett hvor du betrakter den fra - som samtidig gir deg meget god bildekvalitet.

Terningkast: 5

Vil du se bilder av skjermen i aksjon?
Les hele testen av Samsung UE46C9005

Sjekk også ut:
Er du ikke opptatt av design og kun er ute etter den beste LCD-skjermen på markedet bør du ta en nærmere titt på Philips' nye 9000-serie, som etter vår mening er årets beste TV.

LG kommer også med en rekordtynn flatskjerm. Les mer om den nye modellen som er forventet å komme til Norge rundt årsskiftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere