Gå til sidens hovedinnhold

Sylvi Listhaug inviterer til samarbeid om landbruket

Oslo (NTB): Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) inviterer landbruksorganisasjonene til samarbeid.

Da hun onsdag overtok nøklene til Landbruksdepartementet fra Trygve Slagsvold Vedum (Sp), gjentok hun flere ganger at det er samarbeid hun søker når hun nå blir sjef for norske bønder og matarbeidere.

- Velkommen og gratulerer, det å bli statsråd er en rar dag med mye følelser, men det er også et stort privilegium og et stort ansvar, sa Vedum da han overrakte nøklene til den tidligere Frp-byråden i Oslo.

Vedum ga Sylvi Listhaug både en stabbursnøkkel og et nøkkelkort laget av plast, for å vise at departementet rommer mye historie samtidig som det er i takt med dagens moderne utvikling.

- Mitt mål har vært å stå opp for norske bønder for å få fram hvor store ringvirkninger denne næringen gir. Det er tusenvis av arbeidsplasser knyttet til norsk landbruk, sa Vedum.

Den nye landbruksministeren er møtt av skepsis fra sentrale folk i norske landbruksorganisasjoner allerede før hun tiltrådte. Onsdag svarte hun med å si at hun vil leve opp til forgjengerens arbeid for å skape optimisme i næringen. (©NTB)

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem