Gå til sidens hovedinnhold

Sylvi Listhaug sammenlignes med Hitler

Tegninger med griseneser og påstander om nazisme og rasisme florerer på Sylvi Listhaugs Facebook-side. Nå tar innvandrings- og integreringsministeren et oppgjør med netthetsen.

På Facebook-siden sin blir innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug kalt både nazist, rasist og det har dukket opp sammenligninger med Hitlers behandling av jødene på 30-tallet. I tillegg har det blitt postet flere tegninger av henne med grisenese.

I et innlegg på siden tar hun mandag et oppgjør med netthetsen:

«Det kommer personer som kommer med fremmedfiendtlige holdninger som jeg ikke setter noe pris på. Det slettes og vi motsier dem, og vi har gjentatte ganger tatt tydelig avstand til dette. Hatprat er fullstendig uakseptabelt uansett hvilken side det kommer fra», skriver hun i innlegget.

Har organisert seg

Hun forteller videre at en gjeng personer har organisert seg for å bombardere siden med påstander.

«Jeg kalles rasist, fremmedfiendtlig, jeg sammenlignes med nazistene og 30-tallet i Tyskland. De har organisert seg i en helt åpen gruppe som het «Opprop mot Sylvi Listhaug», senere endret til «Opprop mot Regjeringens innvandringspolitikk» her på Facebook».

- Det skal være hyggelig å delta i politisk debatt på Facebook-siden min, og man skal ikke få beskyldninger om å være rasist eller nazist bare fordi man skriver at man ønsker en streng asylpolitikk. Man skal heller ikke kalles ukvemsord om man er enig eller uenig med meg, sier Listhaug til Nettavisen.

Blant annet mener brukere at hun er totalt hjerteløs og skriver at de lurer på «om hun er søsteren til Hitler».

- Jeg mener vi trenger en asyl- og innvandringspolitikk som holder kontroll med innvandringen, og en integreringspolitikk som setter krav. Å kalle meg for søsteren til Hitler med bakgrunn i det, tror jeg folk flest gjennomskuer ganske enkelt.

LES OGSÅ: Raser mot at Listhaug «spilte» flyktning

(Artikkelen fortsetter under)

Les også: Listhaug: - Klart jeg er bekymret for mine barns fremtid

Én bruker skriver: «Folk sier hun er "flink". Joda Hitler var også "flink" og plutselig var det for sent [...]. Det neste blir vel hvite og svarte busser, hvite og svarte toaletter, osv. Regjeringen vil visst skape et nytt Sør-Afrika her i landet. Flaut!»

- Bryr meg ingenting

Listhaug sier hun ikke tar seg personlig nær av utsagnene.

- Jeg bryr meg ingenting om hva disse personene måtte synes, skrive eller mene om meg. Når man går over til argumenter om rasisme, nazisme og annen sjikane, er det et uttrykk for at man har tapt debatten og gått tom for saklige argument. Dersom jeg hadde tatt innover meg alt innvandringsliberale mener om meg så ville jeg gått ned for telling for lenge siden, sier Listhaug til Nettavisen.

Hun forteller at hun er mer opptatt av at debattklimaet på Facebook-siden hennes har blitt verre-

- Det koker over enkelte ganger hos folk, og denne typen hets og hatprat er fullstendig uakseptabelt uavhengig av hvilken side man holder til politisk.

«I innvandrings- og integreringspolitikken er det mye følelser. Det er mange vanskelige enkeltsaker. Det forstår jeg godt. Det er også en saklig uenighet i både innvandringspolitikk og integreringspolitikk. Det skulle bare mangle. Men tiden hvor venstresiden kaster rasismekortet mot alle som ønsker en streng asylpolitikk er over og forbi. Ta meg gjerne på det jeg sier, mener eller foreslår – men ikke legg ord og holdninger i min munn. Det skal være hyggelig å være på denne siden.»

LES OGSÅ: Sophie Elise om netthetsen: - Det er helt greit å ta nakenbilder

Og denne: Sylvi Listhaug er bekymret for flyktningstrømmen fra Afrika og Midtøsten

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken