«NÅ ER DET NOK», tordner det fra Frp-leder Sylvi Listhaug, i et nytt innlegg på Facebook.

Under valgkampen har flere Frp-politikere mottatt en rekke karakteristikker. Listhaug har blant annet blitt omtalt som «Norges ondeste politiker», og senere en «frekk apekatt».

Les også: Listhaug krever garanti fra Vedum mot Rødt, MDG og SV

Likevel var det en uttalelse fra Arbeiderpartiets ungdomsparti, AUF, under en skoledebatt, som fikk begeret til å renne over for partilederen. På Facebook skriver hun:

«For to dager siden var det skoledebatt på Åssiden skole. Der sitter den rutinerte AUF-politikeren Rutkai Sabri og roper ut grove løgner om Frp og Helgheim. Han sier at Helgheim har spyttet på dem som er brune og kalt dem for kakerlakker. Dette er ren løgn», skriver Listhaug i Facebook-innlegget.

«AUF er verstingene»

Listhaug er lei av at Frp får skylden for å drive polarisering i samfunnet. Hun understreker at det er slike løgner fra AUF, som er farlige for Norge.

«AUF er rett og slett verstingene i å spre løgn og fyre opp hat i skoledebatter ... Men denne valgkampen skal de ikke slippe unna. Jeg har fått nok av at de med kyniske metoder lyver og brunbeiser Frp-ere.»

I etterkant av Jon Helgheims konfrontasjon av Sabri, gikk sistnevnte ut og beklaget uttalelsen under Frp-politikerens Facebook-innlegg.

«I skoledebatter går det ofte litt fort for seg, og det beklager jeg for på det sterkeste. For jeg vet utmerket godt at dette ikke stemmer», kommenterte Sabri.

Les også: Krystallklar Støre om antall flyktninger til Norge

AUF slår tilbake

Nesteleder i AUF, Gaute Skjervø, har etter hendelsen engasjert seg i saken. Han mener denne oppførselen til Helgheim og Listhaug er noe begge kunne holdt seg for gode for.

- Jeg blir ikke overrasket over at Sylvi Listhaug kaster seg på dette kjøret. Jeg advarte mot dette allerede i går. De vet hva de gjør, de spiller opp et raseri og sinne som jeg synes er tatt helt ut av proporsjoner. Kjøret Frp har satt i gang har ført til at skoledebattanten fra AUF har mottatt alvorlig hets, hat og rasisme, sier Skjervø til Nettavisen.

Les også: Listhaug bedt om å velge mellom Støre eller Vedum som statsminister

Han er bekymret for at dette vil føre til at det blir høyere terskelen for å engasjere seg i politikken.

- AUF skal ikke si ting om motkandidater som ikke er riktig. Men jeg opplever at han har beklaget seg og gitt beskjed til Helgheim personlig. Likevel opplever han dette fra to populære politikere, som selv har et ansvar for hvordan de bruker sine kanaler på sosiale medier, understreker Skjervø.

Les også: Kaller Listhaug en «frekk apekatt»: - Jeg trodde ikke mine egne øyne

Likevel er Listhaug klar i sin tale. Hun skriver at hun ikke skal la noen noen slippe unna med løgner under denne valgkampen og skriver:

«Det finnes ingen nedre grense for venstreradikale sosialister lengre. For de tror de er så gode, og de mener vi er de onde».