*Nettavisen* Nyheter.

Sylvi spør: Hva er Norges nasjonalrett?

MED KOKKENE: Matminister med norske kokker på Norges stand. Nå vil hun høre din mening om Norges nasjonalrett. Foto: Vidar Alfarnes (Landbruks- og matdepartementet)

Landbruksministeren vil vite hva vi er ekstra stolte over å servere i Norge i 2014.

17.01.14 20:00

OSLO (Nettavisen): Er det rakfisk, fårikål, skreimølje, lutefisk, raspeball, Grandiosa, svele, pølse i lompe eller hva? Nå inviterer selveste landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) nordmenn til å kåre Norges nasjonalrett i 2014 - året da vi feirer at grunnloven er 200 år.

Si din mening nederst i saken! Hva er Norges nasjonalrett?

- Jeg har spurt meg selv, hva er vi ekstra stolte over å servere i Norge i 2014? Og hva er de ulike regionenes signaturrett nå, sier Lishaug ifølge regjeringen.no.

Hun annonserte kåringen under åpningen av den norske standen på den internasjonale messen Grüne Woche i Berlin fredag.

I 1972 kåret Nitimens lyttere fårikål til vår nasjonalrett. Nå får vi se om det er andre retter som kan gjøre fårikålen rangen stridig.

Slik får du et ord med i laget
Det eneste kriteriet i kåringen av Norges nasjonalrett i 2014 er at hovedingrediensene i retten du sender inn forslag på må være norske, og at de må kunne kjøpes over hele landet.

Hvis du skal delta, må du skrive inn navn på rett og hva den består av, din alder og hvor du bor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: MATPRAT.NO

Se bilder fra den norske standen på Grüne Woche under:

HTML EMBED

- Gleder meg
Landbruks- og matministerenen vil også ha en kåring av ulike signaturretter rundt om i Norge. Det vil si spesialrettene som de ulike landsdelene er ekstra stolte over.

- Jeg gleder meg til å følge med på forslagene som kommer inn, og håper på et stort engasjement fra både unge og gamle matengasjerte mennesker, sier Listhaug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.