RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Symmetri er sexy

Sist oppdatert:
Hvor sexy du er, avgjøres av kroppens symmetri, ikke av størrelsen på kroppen. Det hevder en amerikansk motedesigner.

(SIDE2): Å presse seg inn i moteriktige klær som slett ikke passer, er ikke sexy. Det er symmetri som kjennetegner sexy personer.

Det hevder i hvert fall motedesigner Bradley Bayou. Han har blant annet hjulpet stjerner som Oprah Winfrey, Salma Hayek og Eva Longoria på den røde løperen.

Utmagrede er ikke sexy
- Det vi finner attraktivt, det vi synes er sexy, er ting som er symmetriske. Forskning støtter det, sier han ifølge MSNBC.

Bayou, som nylig har utgitt boken «The Science of Sexy», er oppgitt over kvinner som tvinger kroppene til å passe i ulike trender de synes er sexy, selv om de ikke kler det.

- Det handler egentlig bare om å balansere kroppen. Overalt hvor du ser i naturen, er alt balansert. Et tre er balansert, selv om det ikke er nøyaktig likt på begge sider. Ja, du har ufullkommenhet, men hvis du ser på helheten vil de være balanserte, sier han.

Han henviser videre til kvinnene han har kledd for den røde løperen.

- Alle disse kvinnene er sexy, men de er ulike. Det de har til felles, er at de ikke er utmagret. Hvis det er det magasinene sier er sexy, tar de feil, sier han.

Er ikke perfekte
Han anbefaler timeglassformede kvinner å bruke jakker som stopper ved midjen. De kan også bruke skjørt som er halvsirklet eller A-linjet. Høye kvinner med gutteaktig form, bør ha åpne klær i halspartiet, som V-genser eller genser med rund hals. De kan ha foldeskjørt eller rette bukser med kantete lommer.

Bayou synes kvinner bruker altfor mye tid på de små tingene. De innser ikke at menn kan finne noe sexy med omtrent alle.

- Kvinner tror de trenger alt, men egentlig trenger du bare én ting og å gjøre det meste ut av det. Mennesket er ikke født perfekt, sier han.

Flere orgasmer
Randy Thornhill er professor ved University of New Mexico. Han har studert sammenhengen mellom symmetri og fysisk attraksjon. Han mener at et symmetrisk individ signaliserer at det er sterkt, sunt og i stand til å produsere friske barn. I tillegg kan kvinner glede seg over at symmetriske menn gir dem flere orgasmer enn asymmetriske menn, skriver Tidsskrift for Den norske lægeforening.

Forskning viser også at menn med et symmetrisk ansikt har flere seksualpartnere og debuterer seksuelt tidligere enn andre. Også hos planter og dyr er det observert at symmetri påvirker helse og reproduktiv suksess, skriver forskningsmagasinet AKA.

Les mer om mote her

Følg Side2 på mobilen

OPPDATERT PÅ SMS: Send kodeord «sladder» til 1984! (kr 4/pr mld)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere