*Nettavisen* Nyheter.

Syndig skytespill

«Sin Episodes Emergence» er et skytespill for folk som liker å skyte - og ingenting mer.

31.05.06 09:17

(Spillmagasinet): Er det en ting jeg ikke liker så er det spill som prøver å være noe de absolutt ikke skal være.

Guide:De beste skytespillene.

Hos meg er for eksempel actionspill med dype historier omtrent like velkomne som pest og kolera på en gang.

Skyting, skyting, skyting

«Sin Episodes Emergence» får derimot komme på besøk når det vil. Utviklerne hos Ritual har ignorert all mulig utvikling innenfor sjangeren og gitt ut et skytespillspill hvor du bare skal skyte. Masse.

Miljøene du beiner rundt i, på jakt etter den onde professoren som har sprøytet deg full av kjemikalier, kryr av fiender. De angriper både til lands og fra lufta, og samtlige gjør sitt ypperste for å fylle kroppen din med bly.

Les også:«Syndige» episoder på Xbox 360?

Flott å se på

Heldigvis er ikke John Blade, personen du styrer, født bak en låve. Han vet å svare og sprer ved hjelp av tre våpen enorme mengder død og ødeleggelse.

Og takket være at spillet benytter «Source»-motoren (kjent fra «Half-Life 2»), ser kaoset nydelig ut.

Dessverre er vi bortskjemte med våpenutvalg som får diktatorer til å bli grønne av misunnelse, og en pistol, hagle og et maskingevær er litt daft og kjedelig.

Heldigvis føles samtlige mektige, det å for eksempel fyre av hagla på kloss hold er like tilfredsstillende som det skal være.

Du skal dø. NÅ!

Før spillet ble lansert skrøt utviklerne enormt av den kunstige intelligensen. Den justerer seg visstnok automatisk etter hvor godt du spiller, men har dessverre en uvane for å gå helt amok.

Plutselig kan spillet finne på og pøse på med fiender selv om ferdighetene dine stinker kumøkk.

Tastene for å hurtiglagre og -laste får kjørt seg de seks timene den første episoden i kapittel to av «Sin»-sagaen varer. Heldigvis byr spillet, når den kunstige intelligensen fungerer som den skal, på trygg, god og uoriginal skytespillmoro.

For du har sett og gjort og det meste før, men «Sin Episodes Emergence» gjør alt så bra at spillet er vel verdt de 120 kronene det koster på Steam.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.