RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synes du disse ligner?

(Herreros Arquitectos)
Kritikere mener at det nye Munch-museet er en kopi av et spansk hotell.

Det nye Munch-museet som er planlagt ved siden av operaen i Bjørvika, har i utgangspunktet fått et spektakulært design. Bygget har fått det klingende navnet «Lambda».

Men nå begynner kritikerne å komme på banen. Ikke fordi det er for vulgært, eller dyrt. Men fordi de mener at bygget er en kopi av hotellet Torre Woermann i hovedstaden Las Palmas på den spanske ferieøya Gran Canaria - som ikke er et direkte ukjent sted for nordmenn.

- Det er metet nær opp til replika. Det er det mange som har sett, og vi som har involvert oss i denne debatten har fått tonnevis av e-post som sier akkurat dette, sier arkitekt Didrik Hvoslef-Eide til Kulturnytt.

Synes du de to byggene ligner for mye? Bli med i avstemingen!

Begge de to byggene er laget av samme arkitekt, nemlig Juan Herreros i arkitektfirmaet Herrores Arquitectos.

Det er primært knekken på toppen av bygget som arkitektkjennere mener er for likt, og som kritikerne mener at fører til at Munch-museet ikke blir noe signalbygg.

Kulturbyråd Torgeir Ødegaard i Oslo ser derimot ikke noen problemer med denne saken.

- Det er ingen svakheter med at noen ser at arkitektoniske bygg ligner på hverandre. Det jeg er opptatt av er at Munchs kunst skal få et fantastisk bygg, sier byråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere