RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synlig truse forbudt

Sist oppdatert:
Hvis trusa vises blir du vist bort fra biblioteket ved Tullbroskolen i Falkenberg i Sverige.

Skolens ledelse hadde hengt opp et skilt om at hvis trusa eller strømpebuksa var synlig ville du ikke slippe inn i skolens bibliotek. Forbudet gjelder også caps eller andre hodeplagg.

Det var skolebibliotekar Vanja Johansson som fant på regelen og fikk støtte av skolens ledelse. Hun mener ungdommens klesmote er bedrøvelig, ifølge Hallands Nyheter.

Nå har skolens rektor uttalt at de muligens har gått litt for fort fram når de har innført forbudet og har tatt ned skiltet. Men hensikten har uansett vært å lære elevene folkeskikk. Aftonbladet har ringt opp rektor Martin Lövström og spurt om hva som er viktigs: hvordan barna kler seg eller at barna leser mye?

- Det er naturligvis viktigst at de leser. Det gikk litt fort når vi satte opp disse reglene. Det viktigste er hvordan barna er mot hverandre. Nå skal vi ta en diskusjon om dette, sier Lövström til Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere