RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve (21) har fått mystiske julebrev halve livet

FÅR JULEKORT AV UKJENTE: Synnøve Rasmussen har i ti år fått julekort fra familier hun ikke kjenner. Hun har forgjeves forsøkt å spore opp både avsender og riktig mottaker. Nå håper hun de leser BA.
FÅR JULEKORT AV UKJENTE: Synnøve Rasmussen har i ti år fått julekort fra familier hun ikke kjenner. Hun har forgjeves forsøkt å spore opp både avsender og riktig mottaker. Nå håper hun de leser BA. Foto: Eirik Hagesæter (Bergensavisen)
Synnøve Rasmussen (21) har fått julekort fra ukjente halve livet. Nå ønsker hun å finne avsender og riktig mottaker.

BERGEN (ba.no): – Det er flotte julekort, men jeg aner virkelig ikke hvem det er bilde av på disse julekortene, sier 21 år gamle Synnøve Rasmussen.

Siden hun var liten har hun fått julekort adressert direkte til seg fra to ukjente familler.

MYSTISK

– Når jeg begynte å få kortene var jeg liten og synes det var morsomt å se hvordan barna i familien har forandret seg med årene. Jeg husker jeg løp ned til min bestemor som bodde i etasjen under for å vise frem kortene jeg fikk, sier Rasmussen til ba.no.

Nå har hun flyttet ut hjemmefra, men får fortsatt julekort fra to familier - år etter år.

Hun har tatt vare på to kort fra den ene familien fra 2013 og 2014 og et kort fra den andre familien fra 2014 som hun viser oss.

– Det er alltid bare bilder, stort sett av barn. Et år fikk jeg også bilde av en mann på en strand, men det er bare underskrevet med fornavn, så det er vanskelig å finne ut hvem det er, sier hun.

I år har hun ringt rundt til de andre som heter Synnøve Rasmussen i Bergen, men ingen kjenner dem, sier hun.

Kortene er bare stempet som innenlandspost. Nå håper hun at BAs lesere kan gjenkjenne julekortene.

– Det må jo være en annen som ikke får kortene sine og jeg blir jeg jo også nysgjerrig på hvem som sender dem også, sier Synnøve Rasmussen.

FIKK JULEGAVE

Synnøve har ikke bare fått julepost av ukjente.

– Et år fikk jeg også julegave med julekortet fra den. Det var hudkrem og neglefil, sier hun.

Av en helt annen familie fikk hun også invitasjon til konfirmasjon.

– Den gangen var det heldigvis med navn og telefonnummer, så jeg fikk gi beskjed om at invitasjonen ikke skulle til meg, sier hun.

RART

21-åringen synes det er rart at noen sender julekort i så mange år uten å ha kontakt med vedkommende i det hele tatt i disse årene.

– De kan jo ikke ha mye kontakt, sier hun.

Hun håper familien Julian, Henrik, HJ og Kaianne eller familien Hans, Hege, Emil og Lasse melder seg som avsendere slik at hun får svar på den mystiske julegåten.

Les flere saker fra Bergensavisen her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere