RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve Finden bygger ut

Sist oppdatert:
Synnøve Finden utvider et produksjonsanlegg i Namsos etter at økt etterspørsel i forbindelse med Tine-skandalen.
Synnøve Finden opplyser i en melding at utvidelsen av selskapets produksjonsanlegg i Namsos er finansiert gjennom et lån fra Innovasjon Norge. Låner på 16 millioner kroner har bidratt til produksjonsutvidelsen, som gir 20 nye arbeidsplasser ved anlegget. Etter utvidelsen er produksjonskapasiteten 4.000 tonn gulost pr. år, i tillegg til produksjon av smør og margarin.

- Støtten fra Innovasjon Norge har vært svært viktig for å realisere denne utvidelsen i løpet av kort tid. Innovasjon Norge, den gang SND, var også helt avgjørende i realisere eventyret i Alvdal, som har gitt 150 trygge arbeidsplasser, skriver adm. direktør Dag Swanstrøm i Synnøve Finden.

Beslutningen om å utvide anlegget i Namsos ble tatt mot slutten av 2005, og anskaffelse og installasjon av utstyr har skjedd på rekordtid.

Selskapet skriver i meldingen at bakgrunnen for utvidelsen av anlegget er den sterke veksten i ostesalget Synnøve opplevde gjennom 2005 som følge av Tine-skandalen i februar.

Selv om flere eksperter mente at effekten ville bli kortvarig, har det vist seg at det hadde skjedd en varig endring i markedet. Veksten har fortsatt inn i 2006, hvor Synnøve rapporterte en økning i omsetningen i første kvartal på hele 40 prosent.

- For oss var det viktig å dekke forbrukernes økte etterspørsel etter Synnøve-ost fra første dag. Derfor inngikk vi avtale om leieproduksjon hos Tine, en løsning som var dyr og lite hensiktsmessig på lang sikt, skriver Swanstrøm i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere