RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve Finden med salgsvekst

Sist oppdatert:
Matprodusenten Synnøve Finden melder om kraftig salgsvekst. Sjekk saken her
Etter oppslag i Dagens Næringsliv har Synnøve Finden valgt å gå ut med en melding rundt selskapets utvikling i andre kvartal.

Les saken her:

Synnøve Finden i skvis

Tallene viser at veksten i selskapet var sterk i kvartalet.

- Synnøve Finden har opplevde en 60 prosents salgsvekst i andre kvartal på Synnøve Gulost. For å møte den økte etterspørselen inngikk Synnøve Finden avtale om leieproduksjon av Synnøves Gulost. Selskapet har i store deler av andre kvartal kjøpt råmelk for 8-10 millioner kroner pr uke, og osten har en videreforedlingstid på ca 50 dager. Asymmetrien i betalingsstrømmene som følge av at landbruksmyndighetene har fastsatt en ti dagers betalingsfrist, samtidig som Synnøve tilbyr normale betalingsbetingelser til sine kunder, har gitt en økt kapitalbinding på 60-70 millioner kroner, skriver Synnøve Finden i en melding.

Selskapet understreker at den positive resultatguidingen på et tosifret millionbeløp fastholdes, og regner med at selskapet vil være à jour med betalinger i løpet av høsten.

Synnøve Finden ble for øvrig tilkjent 7 millioner kroner pga. for høy melkepris, hvor kun 2 millioner kroner var avsatt i regnskapet.

Synnøve Finden lar sjelden anledningen til å klage over tilsynsmyndighetene gå fra seg. Heller ikke fredag er det fritt for spark til myndighetene.

- Landbruksmyndighetenes uvillighet til å gi Synnøve Finden korrekt melkepris annet enn etter rettssaker bidrar heller ikke til å legge til rette for den konkurransen Stortinget har vedtatt for sektoren. Synnøve Finden minner om at Landbruksdepartementet i fjor høst valgte å anke en enstemmig rettsavgjørelse i Oslo Tingrett, slik at tilbakebetaling til selskapet for perioden 97-00 blir utsatt til slutten av 2006, heter det i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere