RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve Finden sliter med marginene

Sist oppdatert:
Synnøve Finden øker salget i første kvartal, men sliter med marginene. Det er spesielt måltidsvirksomheten i Sverige som bidrar negativt
Synnøve Finden fikk et resultat før skatt på 2,5 millioner i første kvartal, mot 3,4 millioner samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene steg fra 163,2 til 173,0 millioner, mens driftsresultatet økte litt, fra 6,2 til 6,5 millioner kroner.

Meierivirksomheten hadde en marginal økning i driftsresultatet, mens måltidsvirksomheten viste klar forbedring i Norge, og en like klar forverring i Sverige, hvor driften går i minus.

- Resultatutviklingen i Sverige er ikke tilfredstillende. Oppstartkostnader i nye produksjonslokaler i Stockholm, ekstraordinære markedskostnader og ekstraordinære inntekter i første kvartal 2003 forklarer resultatnedgangen fra 2003 til 2004, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Ellers fokuserer Synnøve Finden på å få endret beregningen av melkeprisen fra Tine i Norge. En rettssak i denne forbindelse er berammet i mai.

- Selskapet forventer at totalmarkedet for gulost vil fortsette å øke. Synnøves introduksjon av skivetost i 2001 har økt konkurransen og skapt et voksende marked. Denne veksten for skivetost fortsetter med samme styrke i 2004. Selskapet har fortsatt ambisjoner om å være markedsdrivende på dette området, heter det.

- For måltidsvirksomheten har klar målsetting om sterk vekst i driftsinntekter og betydelig resultatforbedring i løpet av året i Sverige. Leveranser til flymarkedet forventes å øke ytterligere, heter det videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere