RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve Finden vil kjøpe i Estland (NY)

Sist oppdatert:
Synnøve Finden er i forhandlinger om kjøp om en større aksjepost i et estiske ysteri. Investeringen betegnes som strategisk viktig for selskapet, men vil ikke kreve emisjon
Synnøve Finden forhandler med finske Sampo Bank om kjøp av 35,6 prosent av aksjene i ysteriet Võru Juust i Estland.

Synnøve Finden oppgir ikke hva man venter å måtte betale for aksjeposten, men fremhever at investeringen ikke vil fremtvinge behov for emisjon.

Võru Juust er det største og mest moderne produksjonsanlegget for ost i Estland, og selskapet omsatte i 2002 for 120 millioner kroner. Produksjonsanlegget er EU-godkjent og 25 prosent av produksjonen går til EU-land.

Synnøve Finden ser investeringen som strategisk viktig og ønsker å ta sine erfaringer fra oppbruddet av meierimonopolet i Norge videre inn i Russland og EU-landene.

- Det europeiske markedet for meieriprodukter vil få hard konkurranse fra de nye EU-medlemmene. Her vil Synnøve Finden prøve å spille en aktiv rolle, heter det i en kommentar fra selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere