RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve forhandler videre med COOP

Sist oppdatert:
Synnøve Finden opplyser nå at de fortsatt er i forhandlinger med dagligvarekjeden COOP tross de siste dagers avisoppslag om at Findens produkter på vei ut av COPPs butikker
- Selskapet har behov for å presisere at partene fortsatt er i forhandlinger. Det vil bli avholdt et møte torsdag 8. juli hvor tema er de nye prisene, skriver Synnøve Finden i en melding.

Gir Tine skylden

Ifølge Synnøve Finden har selskapet på ordinær måte gjennomført koordinerte prisendringer som følge av siste jordbruksoppgjør, offentlige reguleringer og årets lønnsoppgjør mv.

- I hovedsak skyldes økningene at selskapet har fått økte råvarekostnader for melk, som følge av at TINE som markedsregulator har økt den såkalte noteringsprisen på råvaren melk, og at Statens landbruksforvaltning (SLF) har satt nye prisutjevningssatser i meierimarkedet, skriver selskapet.

TINE skal ha sendt ut tilsvarende varsel om prisøkning, de har deretter blitt trukket tilbake rett før de nye prisene skulle settes iverk etetr godkjennelse fra alle Findens kunder.

- Selskapet finner det uforståelig at TINE BA som ansvarlig markedsregulator kan øke råvareprisen på melk til Synnøve Finden uten å øke prisene i sluttmarkedet, skriver Finden som mener at TINE utnytter sin markedsmakt og dominerende stilling til prisskvis.

Synnøve Finden sier de nå vil måtte ta ovenstående problemstillinger opp med de regulerende myndigheter, Konkurransetilsynet og relevante bransjeorganisasjoner. Selskapet vil også måtte vurdere rettslig forfølgelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere