RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve i budkonkurranse om Drammen Meieri

Sist oppdatert:
Osteprodusenten Synnøve Finden vil begynne å produserer konsummelk, og vil i de forbindelse ta opp konkurransen med billigmatkjeden Lidl om å kjøpe Drammen Meieri
Ifølge Drammens Tidende skal Drammen Meieri legges ned 1. februar, og Lidl skal allerede ha lagt inn et bud på 20 millioner kroner for meieriet. Nå får de konkurranse av Synnøve Finden som også skal være klare for melkeproduksjon.

I tillegg til Drammen Meieri skal Synnøve også være interessert i å kjøpe Namsos Meieri.

Konserndirektør Dag Swanstrøm i Synnøve Finden ASA bekrefter overfor Drammens Tidende at han nå er inne i sluttvurderingen av størrelsen på budet de skal legge inn for å gi Lidl kamp om Drammen Meieri, et anlegg som har konsesjon til å produsere 30 millioner liter melk i året.

Synnøve Findens interesse for Drammen Meieri kommer som en naturlig konsekvens av Konkurransetilsynets krav i forbindelse med Tines fusjonsvedtak som opprinnelig omfattet alle meieriene i midt-Norge og på Østlandet.

- Prisen vil nok nøkternt vurdert ligge nærmere 40 millioner enn 20 millioner av den grunn. Problemet er at anlegget har en veldig stor eiendomsverdi. Vi greier ikke å forrente en kjøpesum på 40 millioner gjennom inntektene fra melkeproduksjon, sier Swanstrøm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere