RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Synnøve krevde å bli tiltalt

SISTE KAMP I MASTESAKEN: Synnøve Kvamme sitter på tiltalebenken i Odda mandag.
SISTE KAMP I MASTESAKEN: Synnøve Kvamme sitter på tiltalebenken i Odda mandag. Foto: Ole M. Kvamme (Hardanger folkeblad)
Sist oppdatert:
- Det er ikke vi som er skurkene, sier mastemotstander Synnøve Kvamme.

ODDA (hardanger-folkeblad.no/Nettavisen): Medlemmer i Hardangeraksjonen risikerer bøter på 200.000 kroner, men har nektet å erkjenne skyld etter aksjonen mot Statnett i 2011 og 2012.

Aksjonistene forsøkte å hindre arbeidet med å montere store «monstermaster» i Hardanger i forbindelse med Statnetts bygging av kraftlinje mellom Sima og Samnanger.

Kvamme ble i 2011 kåret til «Årets Nordmann» av bladet «Ny Tid» for innsatsen.

Påtaleunnlatelse
Politiet gikk for påtaleunnlatelse for de åtte aktivistene som aksjonerte mot Statnett i 2011 og 2012. Med en slik reaksjon sier påtalemyndigheten at de er skyldige i lovbrudd, men at de ikke vil bli straffet for det.

– Grunnen til at vi foreslo det er sammensatt. Det har med å gjøre at det har gått relativt lang tid siden aksjonene skjedde, at flere av de tiltalte er ustraffet fra før og at det ville være økonomisk ressursbesparende, sier påtaleansvarlig i Hordaland politidistrikt Duc Van Nguyen tilBA.

Aksjonistene ville ikke ta imot tilbudet fra politiet. De ville ha full frifinnelse.

– Det er ikke vi som er skurkene. Vi er ikke villig til å skrive under på at det er vi som er de skyldige. Vi har hatt gode grunner for å demonstrere, sier Synnøve Kvamme, som var en av lederne i Hardangeraksjonen.


2011: Fra venstre Halldis Folkedal, Synnøve Kvamme og Gudrun Folkedal under aksjonen i 2011.


- Borgernes rett
Mandag morgen møtte hun i Hardanger tingrett.

Politiet mener å ha gode bevis for at aksjonistene brøt loven da de demonstrerte. Aktivistenes advokat, Randi Hagen Spydevold, mener hennes klienter er ekte idealister.

– Vi vil føre bevis for at de har vært innenfor borgerens rett til ferdsel og tale, sa hun til avisen nylig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere