Syrere frykter for matlagrene etter gassangrep

Damaskus (NTB-Reuters): Innbyggerne i Syrias hovedstad Damaskus frykter at vannet og matlagrene kan være forgiftet etter det angivelige gassangrepet.

Hvis påstandene stemmer er gassangrepet det største angrepet med kjemiske våpen verden har sett på flere tiår. Ghouta-området, hvor angrepet skjedde, er et landbruksområde og forsyner hovedstadens innbyggere med grønnsaker, kjøtt og melk.

- Jeg håper Gud beskytter oss. Jeg skulle gjerne dyrket mine egne grønnsaker, men hvordan kan jeg gjøre det i en leilighet i tredje etasje? spør Umm Hassan, en bestemor i Damaskus.

- Jeg prøver å berolige barna, men jeg er bekymret selv. Hva hvis det tar flere år å se om dette har noen virkninger på barna, sier en annen bestemor.

Syriske myndigheter har ennå ikke kommet med noen klar tilbakemelding på om folk må ta forholdsregler for å beskytte seg selv mot mulig forgiftning.

Selv om flere internasjonale stormakter hevder det er klare bevis på at et gassangrep har funnet sted, er det foreløpig ikke klart hva slags middel som skal være brukt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.