RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syria: - Begrenset tilgang for Røde Kors

Sist oppdatert:
Beirut (NTB-Reuters-DPA): Syria truer med å begrense Røde Kors' tilgang til landet. Organisasjonen mistenkes for å forsøke å undergrave landets suverenitet, sier ministeren for nasjonal forsoning.

Ali Haidar sier det derfor er vanskelig eller umulig å oppfylle Røde Kors' ønsker om å få arbeide fritt i Syria. Men etter et møte med lederen for Den internasjonale Røde Kors-komiteen ICRC Peter Maurer i Damaskus onsdag, vil han ikke lukke døren helt for organisasjonen.

- Vårt forhold til organisasjonen må tuftes på innsats for å gi befolkningen humanitær hjelp. Vi kan ikke la denne gruppen eller noen andre arbeide akkurat som de vil, sa Haidar til pressefolk etter møtet på hans kontor.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sa onsdag at samtidig som Syrias sivilbefolkning fortsetter å lide nød, mangler det penger til å hjelpe dem. Han oppfordret verdensorganisasjonens medlemsland til å gjøre mer.

FN har bedt medlemslandene gi mer enn 180 millioner dollar, tilsvarende vel en milliard kroner, til hjelpearbeid i Syria. FNs nye spesialutsending Lakhdar Brahimi beskriver nøden blant sivile syrere som «enorm».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere