Syria: - De skjøt tilfeldig rundt seg

Foto: - (Afp)

Syriske sikkerhetsstyrker arresterte minst 25 aktivister.

Det har derfor vært kraftige sammenstøt mellom styrkene og innbyggerne.

Ifølge CNN startet det med at syriske sikkerhetsstyrker raidet hjem og arresterte flere titalls aktivister i Hama mandag morgen.

Det ble ikke godt mottatt hos innbyggerne i byen, som tok til gatene og begynte å kaste stein mot politiet. Sammenstøtene varte i flere timer.

Ny Tahrir-plass?
Det har vært flere lignende tilfeller i Hama i det siste, og enkelte sammenligner situasjonen med Tahrir-plassen i Kairo før Hosni Mubarak gikk av tidligere i år.

Det var også her en militæraksjon mot Sunni-muslimer, beordret av tidligere president Hafez al-Assad, tok livet av flere tusen mennesker i 1982.

Sikkerhetsstyrkene trakk seg tilbake fra byen forrige måned og på plassen al-Aasi har demonstranter samlet seg for å ta knekken på regimet. Fredag kom de imidlertid tilbake, da massive protester brøt ut.

- Ikke blinket ut demonstranter
Menneskerettighetsgrupper sier hundrevis er drept som følge av uroen i landet, men syriske myndigheter benekter at de forsøker å angripe demonstranter.

- Vi har ikke blinket ut demonstranter. Jeg mener fredelige demonstranter har fått uttrykke sine synspunkter, og de gjør det hver dag. Vi har ikke noe problem med det, uttaler Bouthaina Sahaaban ifølge CNN. Hun er rådgiver for Syrias president Bashar al-Assad.

Hun sier sikkerhetsstyrkene er på plass for å slå ned på væpnede grupper, ikke fredelige demonstranter.

Les mer her: - Vi angriper ikke demonstranter

- Skjøt tilfeldig
Sivile syriere sier noe helt annet. Til BBC forteller innbyggere at troppene kom inn til byen i busser, og skjøt tilfeldig fra seg.

- Minst 30 busser med soldater og politi kom til Hama i morges, sier et vitne.

Også i Damaskus skal to demonstranter har mistet livet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.