*Nettavisen* Nyheter.

Syria angriper igjen opprørsstillinger ved Damaskus

Damaskus (NTB-Reuters): Syriske jagerfly var igjen på vingene tirsdag. For første gang siden gassangrepet 21. august ble opprørernes stillinger ved Damaskus bombardert.

Opprørere sier at angrepene viser at regimet i Syria tror at Vesten har mistet motet når det gjelder å gå til militært angrep mot landet.

- Ved å sette inn fly igjen sender regimet et budskap om at det ikke lenger føler noe internasjonalt press, sier opposisjonstilhengeren Wasim al-Ahmad.

Han befant seg tirsdag i Mouadamiya, ett av områdene ved hovedstaden som ble rammet av gassangrep for snart tre uker siden.

Det russiske forslaget om å gi Syria anledning til å gi fra seg sine kjemiske våpen til verdenssamfunnet, er blitt tatt godt imot av president Bashar al-Assads regime, men ikke av opprørerne og opposisjonen. De mener russerne spiller et spill for å få avverget et amerikanskledet militært angrep.

- Det russiske forslaget er et billig knep for å kjøpe mer tid slik at regimet kan drepe flere mennesker, sier Sami, som er med i opposisjonens lokale koordineringskomité i forstaden Erbin. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag