Gå til sidens hovedinnhold

Syria åpner for dialog med USA

Beirut (NTB-Reuters): Syria inviterer USA til betingelsesløs dialog, opplyser president Bashar al-Assad.

? Vi øyner nå et håp om løsning og ikke krig, etter at Bush-administrasjonen og deres politikk med forkjøpskrig er ute. Den nye administrasjonen avviser dette prinsippet, sier Assad i et intervju med den Hizbollah-drevne fjernsynsstasjonen al-Manar i Libanon.

Signalene fra Obama, både når det gjelder Irak og konflikten mellom Israel og palestinerne, er oppløftende, mener den syriske presidenten.

? Vi har sett positive signaler, men vi har lært oss å være forsiktige og ikke stole på slike signaler før det kommer noe konkret, sier Assad.

Alt før presidentinnsettelsen i Washington, sendte Obama utsendinger til Damaskus for å forberede en dialog mellom de to land, forteller han videre i intervjuet.

Forholdet mellom USA og Syria surnet under president George W. Bush, som for fire år siden hentet sin ambassadør hjem fra Damaskus i protest mot Syrias påståtte innblanding i nabolandene Libanon og Irak.

Bush-administrasjonen anklaget også Syria for å støtte Hamas og andre militante palestinske grupper,

Israel har ført indirekte samtaler med Syria, men disse ble lagt på is da israelerne innledet sin militæroffensiv mot Gazastripen i desember.

En fredsavtale mellom Syria og Israel er avhengig av full israelsk tilbaketrekking fra de Golanhøydene som landet okkuperte fra Syria i 1967, opplyser Assad. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget