Syria avviser Annans anklager om massakre

Damaskus (NTB-Reuters-DPA): Syria avviser blankt fredsmegler Kofi Annans anklager om at det ble brukt tungt artilleri og helikoptre i landsbyen Tremseh, hvor aktivister hevder en massakre fant sted.

Jihad Makdissi, talsmann for Syrias utenriksdepartement, omtaler torsdagens hendelser i Tremseh utenfor Hama som «sammenstøt», og avviser at det dreier seg om en massakre.

Sikkerhetsstyrker drepte 37 opprørskrigere og to sivile i en operasjon mot landsbyen, ifølge Makdissi. Regimet i Damaskus hevder Tremseh, et jordbrukssamfunn med rundt 6.000 innbyggere, var base for opprørsangrep mot omkringliggende områder.

- Regjeringsstyrker brukte verken helikoptre, fly, stridsvogner eller artilleri. Det tyngste våpenet som ble brukt var en rakettdreven granat, sa Makdissi til journalister under en pressekonferanse i den syriske hovedstaden søndag.

Det som skjedde i Tremseh var at væpnede gjenger angrep landsbyen og omgjorde den til et sentrum for terroroperasjoner, hevder han.

Han forteller at utenriksminister Walid al-Moualem lørdag mottok et brev fra Annan, som er FNs og Den arabiske ligas spesialutsending til Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.