*Nettavisen* Nyheter.

Syria banket på i Nydalen

Oslo (NTB-Mats Rønning og Jon Even Andersen): Med Syria-lekkasjen fra statsbudsjettet til forrett benket de fire borgerlige partilederne seg til en bedre middag etter fjerde dag med regjeringssonderinger.

Det ble torsdag kveld i Nydalen før de politiske samtalene var unnagjort og firkløveret kunne sette seg til bords med sine partifeller og rådgivere og kanskje snakke om helt andre ting.

Regjeringens beslutning om å gi opphold til 1.000 kvoteflyktninger fra Syria kan ha ligget i bakhodet på flere av dem, men Erna Solberg ville uansett ikke si hvordan hennes regjering vil forholde seg til saken.

- For Høyres del har vi vært åpne for å ta imot flyktninger dersom FN ber oss om det, men det beste ville være å hjelpe dem der de er - i flyktningleirene, sier hun til NTB.

- Vi mener at det beste Norge kan gjøre for å avhjelpe situasjonen rundt Syria, er god og effektiv nødhjelp i nærområdene. Det er et tiltak som vil hjelpe mange, mange flere mennesker enn dem som det nå diskuteres, sier Siv Jensen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.