RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syria godtar Annans fredsplan

Foto: SERGEI SUPINSKY (Afp)
Sist oppdatert:
Gjelder daglig våpenhvile.

Det er Ahmad Fawzi, talsmann for FN-utsending Kofi Annan, som nå melder at Syria har akseptert hans plan om å avslutte blodbadet i landet. Det melder Associated Press.

Planen inneholder en våpenhvile der syriske styrker daglig opphører kampene i to timers for å evakuere sårede og gi humanitær hjelp. Fredsplanen inkluderer også samtaler om en politisk løsning på konflikten.

Ahmad Fawzi sa tirsdag at den syriske regjeringens aksept av Annans forslag til fredsplan kom i et brev adressert FN-utsendingen.

- Den syriske regjeringen har skrevet til spesialutsending Kofi Annan og godtatt hans sekspunktsplan, som er støttet av FNs sikkerhetsråd, sier Fawsi.

Annan selv sier ifølge talsmannen at Syrias aksept av planen er et viktig skritt, men at det viktigste likevel blir å få gjennomført planen.

Så langt har FN uttalt at mer enn 8000 mennesker har blitt drept i Syria, siden opprøret startet for ett år siden. Det har lenge vært bekymring for at konflikten kunne føre til mer regional uro.

Meldingen kommer også kort tid etter at Kina oppfordret alle parter i Syria om å samarbeide med spesialutsending Kofi Annan. Det opplyste det kinesiske utenriksdepartementet tirsdag.

Annan var tirsdag i Beijing der han ba Kina om støtte til å få løst den blodige konflikten i Syria. Kina oppfordret da alle parter i Syria om å samarbeide med Annan.

Les også: - Syriske styrker har inntatt Libanon

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere