Syria hinter om nye fredssamtaler

Syria, her ved president Bashar al-Assad, er invitert til fredssamtaler hos sine russiske allierte for å finne en vei ut av borgerkrigen.

Syria, her ved president Bashar al-Assad, er invitert til fredssamtaler hos sine russiske allierte for å finne en vei ut av borgerkrigen. Foto: Sana (Reuters / NTB Scanpix)

Syrias utenriksdepartement hevder at landet er klart til å starte nye samtaler for å få en slutt på borgerkrigen i landet.

27.12.14 16:29

Det er Russland som skal være vertskap for en ny runde med fredssamtaler, etter at den forrige runden i Genève i februar endte resultatløst. Syrisk statlig TV kaller de kommende samtalene for «innledende konsultasjoner».

– Syria vil imøtekomme syrernes ønske om å finne en vei ut av krisen, heter det i uttalelsen fra det syriske utenriksdepartementet.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har tidligere bedt landets opposisjonsgrupper bli enige om en felles plattform før samtalene med myndighetene i Damaskus begynner. Det er likevel ikke klart hvilke grupper Lavrov mener skal delta i dette arbeidet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.