*Nettavisen* Nyheter.

Syria mener Brahimis oppdrag er meningsløst

Damaskus (NTB-AFP): Verdenssamfunnets Syria-utsending Lakhdar Brahimi må igjen tåle hard kritikk fra Damaskus. Syriske medier kaller oppdraget hans for meningsløst.

- Brahimi er ute av stand til å finne en løsning på krisen i Syria, skriver den regjeringskontrollerte avisen Al-Watan, som på søndagens forside igjen anklager Brahimi for å ha tatt parti i konflikten, og for ikke å være mekler.

Avisen argumenterer med at Brahimi har innrømmet at han ikke er i stand til å få Tyrkia og Qatar til å slutte å støtte opprørerne. Det skal han ha gjort på et møte med president Bashar al-Assad julaften.

- Brahimis oppdrag er meningsløst, akkurat som det til hans forgjenger Kofi Annan, som gikk av da han innså at han ikke hadde noen rolle å spille i en krig som føres mot Syria av flere vestlige regjeringer, skriver avisen.

Brahimi ble utnevnt til spesialutsending for FN og Den arabiske liga i september 2012 etter at Annan gikk av som følge av at hans egen fredsplan aldri førte til at partene innstilte kampene.

Brahimi kritiserte onsdag president Assad for å ha lagt fram ensidige løsninger på konflikten i Syria. Det er etter dette at Brahimi har måttet tåle hard kritikk i regimets medier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.