RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HO (Reuters)

Syria opphever unntakslovene

Sist oppdatert:
Har eksistert siden 1963.

Syrias regjering har gått inn for å oppheve unntakslovene som har vært i kraft i landet siden 1963, melder det statlige nyhetsbyrået Sana ifølge Sky News.

Den nye loven går ut på at man må søke hos innenriksdepartementet i landet for å få lov til å demonstrere, melder Al Arabiya.

Opphevelsen av unntakslovene kommer etter at sikkerhetsstyrkene i landet skal ha skutt på tusenvis av demonstranter i byen Homs tidligere denne uken.

Les også: Syria: Skyter mot demonstranter.

Aktivister i Syria sier sikkerhetspoliti natt til tirsdag skjøt med skarp ammunisjon og brukte tåregass mot demonstranter som hadde samlet seg på Sa'a Jadida-plassen i byen Homs. Her var inspirasjonen fra opprøret på Tahrir-plassen i Egypt tydelige. Noen hadde slått opp telt, og det ble ropt slagord om reformer og regimeskifte.

Det hele begynte mandag som en fredelig demonstrasjon med krav om reformer. Rundt 10.000 mennesker deltok. Utover kvelden ble noen tusen værende og deltok i en sitt-ned-aksjon med krav om at president Bashar al-Assads går av.

Det var da sikkerhetspolitiet ba folk om å forlate plassen at skytingen begynte, meldte Al Jazeera fra Damaskus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere