*Nettavisen* Nyheter.

Syria-resolusjon gir fall i oljepris

Singapore (NTB-AFP): Oljeprisene sank på det asiatiske markedet etter nyheten om at FNs sikkerhetsråd er enige om et utkast til ny Syria-resolusjon.

Prisen på et fat amerikansk råolje for levering i november gikk ned 32 cent til 102,71 dollar fredag ettermiddag, mens et fat nordsjøolje for levering i november ble omsatt for 109,08 dollar fatet, en nedgang på 13 cent.

FNs sikkerhetsråd ble natt til fredag norsk tid enige om resolusjonsutkastet, som ble utarbeidet av Russland og USA og som omhandler destruksjon av Syrias kjemiske våpen, og skal etter planen formelt stemme over det senere fredag.

Oljemarkedene reagerte umiddelbart positivt på nyheten fra FN-hovedkvarteret i New York. Investorene hadde tidligere fryktet at et mulig amerikanskledet angrep på Syria kunne føre til at konflikten spredte seg videre utover i det oljerike Midtøsten.

- Med enighet om en ny FN-resolusjon er Syria-krisen foreløpig roet noe ned, sier Kelly Teoh, markedsanalytiker i IG Markets i Singapore, til AFP. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.