Gå til sidens hovedinnhold

Syria: - Støre bekymret for de sivile

Oslo (NTB): Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) er bekymret for situasjonen for de sivile i Syria etter at FN-observatørene innstiller sitt oppdrag i landet.

- Dette vil først og fremst gjøre sivilbefolkningen enda mer sårbar. Det er fare for en eskalering av volden mot sivile. Nærværet av FN-observatørene har hatt en beroligende effekt i visse områder. Vi vet at det finnes stadig flere militante grupper som kommer fra andre land inn i Syria og øker faren for å antenne en sekterisk konflikt i regionen, sier utenriksminister Støre til NTB.

Han understreker at han har full respekt for avgjørelsen til lederen for FNs observatørkorps, den norske generalmajoren Robert Mood.

- Han har hatt et stort ansvar, ikke minst for FN-personellets sikkerhet, og viser seg ansvaret verdig ved å ta denne avgjørelsen, sier Støre.

Utenriksministeren mener at det er tydelig at nærværet av FN-observatørene ikke har vært ønsket.

- Regimet har de siste dagene direkte vanskeliggjort arbeidet til observatørene. Nærværet deres er en del av en plan, der en lang rekke handlinger må utføres, og når disse uteblir, så forstår jeg at generalmajor Mood har tatt sin beslutning. Det understreker dramaet i den syriske konflikten, nemlig at ingen av partene, verken regjeringen eller en splittet opposisjon, går inn for en fredelig løsning via en dialog, mener Jonas Gahr Støre. (©NTB)

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene