*Nettavisen* Nyheter.

Syria: Vil ikke bruke kjemiske våpen mot sivile

Beirut (NTB-Reuters): Syria kommer bare til å bruke kjemiske våpen som svar på «utenlandsk aggresjon» og ikke mot sivile, sier talsmannen for landets utenriksdepartement.

23.07.12 14:13

- Syria vil aldri bruke kjemiske- eller bakteriologiske våpen mot syrere uansett hva som skjer, sa talsmann Jihad Makdissi i det syriske utenriksdepartementet på en pressekonferanse mandag.

Makdissi sa at landets kjemiske våpenarsenal bevoktes av den syriske hæren. Flere land med Israel i spissen har uttrykt bekymring for hva som kan skje med de kjemiske våpnene hvis regimet i Damaskus faller.

Det er også kommet ubekreftede rapporter om at syriske styrker har brukt kjemiske våpen mot opprørerne i Den frie syriske hæren (FSA).

Damaskus har vært preget av harde kamper den siste uken, men Makdissi sier at regimet nå har situasjonen under kontroll, og at alt vil være normalt i løpet av noen få dager.

Han fordømte også Den arabiske ligas krav om at president Assad må gå av som en «skamløs inngripen» i Syrias interne anliggender. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.