Gå til sidens hovedinnhold

Syrias mulige krigsforbrytere identifisert av FN

Genève (NTB-Reuters-AFP): Syriske ledere kan ha begått krigsforbrytelser, heter det i en ny FN-rapport om borgerkrigen i landet. Også opprørere begår tilsvarende handlinger.

FNs etterforskere sier de har identifisert mulige krigsforbrytere blant Syrias ledere og også spesielle enheter på den syriske regjeringens side som anklages for å ha utført grusomhetene. Men opprørsstyrker begår også krigsforbrytelser som blant annet omfatter drap og tortur, heter det i rapporten som ble presentert i Genève mandag.

Rapporten er basert på 445 intervjuer med ofre og vitner og dekker utviklingen i Syria-krigen de siste seks månedene. Alle intervjuer er gjort utenfor Syria fordi kommisjonen ikke fikk tillatelse av Syrias myndigheter til å dra inn i landet.

- Den internasjonale straffedomstolen (ICC) er den passende institusjonen for kampen mot manglende straff i Syria. Som en etablert og bredt støttet struktur kan den raskt ta initiativ til etterforskning av alvorlige forbrytelser i Syria, heter det i den 131 sider lange rapporten.

- Der det er mulig, er enkeltpersoner i lederposisjon blitt identifisert sammen med dem som fysisk begikk disse handlingene, heter det videre. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler