*Nettavisen* Nyheter.

Syrias opposisjonsleder går av

Beirut (NTB-Reuters-AFP): Lederen for Syrias opposisjon, Moaz Alkhatib, går uventet av. Opprørere inne i Syria varsler samtidig at de ikke anerkjenner opposisjonens nyutnevnte statsminister.

24.03.13 15:06

Alkhatib kunngjorde avgangen på sin Facebook-profil søndag.

- Jeg kunngjør min avgang fra Nasjonalkoalisjonen, slik at jeg kan arbeide med en frihet som det er umulig å ha innenfor en offisiell institusjon, heter det i meldingen.

Alkhatib oppgir ikke hva som konkret har utløst avgangen, men han retter skarp kritikk mot verdenssamfunnet som han mener har stått og sett på at det syriske folket er blitt «slaktet av et ondskapsfullt regime».

- All ødeleggelsen av Syrias infrastruktur, fengslingen av titusener, hundretusener som er tvunget på flukt, og andre lidelser har ikke vært nok til at verdenssamfunnet har tatt en avgjørelse slik at folk har kunnet forsvare seg selv, sier Alkhatib.

- Vårt budskap til alle er at det syriske folket vil ta sine avgjørelser på egen hånd. Jeg hadde lovet det store syriske folk og Gud at jeg ville gå av hvis viktige grenser ble krysset. Det løftet holder jeg i dag, sier Alkhatib. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.