Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syrias statsminister overlevde bombeangrep

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Beirut (NTB-Reuters-AFP): Syrias statsminister Wael al-Halki har kommet uskadd fra et bombeangrep i hjertet av hovedstaden Damaskus, ifølge syrisk statlig TV.

Angrepet skjedde i bydelen Mezze i den syriske hovedstaden mandag morgen. Det var rettet mot en bilkolonne der også statsministerens kjøretøy var med, ifølge en TV-stasjon som drives av den libanesiske Hizbollah-bevegelsen.

- Det var et forsøk på ramme statsministerens bilkolonne. Wael al-Halki har det bra og er ikke skadd i det hele tatt, meldte syrisk statlig TV etter angrepet.

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights ble en av statsministerens livvakter drept i angrepet, mens en annen ble såret. Også en sjåfør skal ha blitt alvorlig såret.

Høy sikkerhet
Eksplosjonen skjedde i et område med høy sikkerhet, hvor det blant annet er ambassader, regjeringsbygninger, en skole og et parkområde. En AFP-fotograf på stedet forteller at flere kjøretøy ble ødelagt under eksplosjonen, deriblant en buss.

Den siste tiden har grupper som kjemper mot regimet til president Bashar al-Assad, i økende grad brukt bil- og selvmordsbomber for å angripe sentrale regjeringsmedlemmer. I juli i fjor ble Syrias forsvarsminister drept under et selvmordsangrep.

Fattet statsminister
Syrisk fjernsyn viste mandag bilder av statsministeren idet han ledet et komitémøte i regjeringsbygningen. Han fremsto som rolig og fattet.

Den delen av Damaskus som bydelen Mezze ligger i, har vært bedre beskyttet enn andre områder under den to år lange borgerkrigen. Sakte, men sikkert har den likevel fått merke den brutale krigen.

Blant annet har opprørere med base øst for hovedstaden avfyrt raketter mot området, i tillegg til at de har gjennomført flere bombeangrep. (©NTB)

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!