Gå til sidens hovedinnhold

Syrias visepresident tror ikke på seier

Beirut (NTB-AFP-Reuters): Verken regimet eller opprørerne er i stand til å vinne krigen i Syria, mener visepresident Farouq al-Sharaa. Han tar nå til orde for dannelse av en nasjonal samlingsregjering.

- Ingen opposisjon vil klare å seire militært, og på samme måte kan heller ikke sikkerhetsstyrkene og hæren oppnå full seier, sier visepresidenten i et intervju med den libanesiske avisa Al-Akhbar.

Håpet om en militær eller politisk løsning blir svakere for hver dag som går, sier Sharaa til avisa, som regnes som vennlig innstilt overfor Syrias president Bashar al-Assad og hans regime. Sharaa innrømmer at Assads regime ikke kan overleve uten nye partnere. Han tar derfor til orde for en fredsløsning hvor opposisjon, andre land i regionen og FNs sikkerhetsråd alle er involvert.

- En slik fredsavtale må sette sluttstrek for all vold og få på plass en nasjonal samlingsregjering med vide fullmakter, sier han.

Den 74 år gamle veteranen er den fremste sunnimuslimen i Assads regime, som ellers er dominert av alawitter, og han har tjent både Bashar al-Assad og hans far Hafez al-Assad. Men det handler om mer enn Assad-familien, fastslår Sharaa.

- Vi må forberede oss på en kamp for Syrias eksistens. Vi kjemper ikke for et individ eller et regime, sier han. (©NTB)

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg