*Nettavisen* Nyheter.

Syrisk ambassadør hoppet av

Beirut (NTB-Reuters): Syrias ambassadør til Irak har hoppet av og ber syriske militære slutte seg til kampen for å styrte president Bashar al-Assad.

12.07.12 04:07

- Jeg erklærer at jeg fra dette øyeblikk slutter meg til det syriske folkets revolusjon, sier Nawaf al-Fares i et videoopptak som onsdag ble lagt ut på Facebook.

Han ber sine landsmenn om å følge hans eksempel og forene krefter for å fjerne det sittende regimet, som han kaller et mareritt som har ødelagt Syria gjennom mange år.

- Jeg ber medlemmer av militæret om å bli med i revolusjonen og forsvare landet og dets borgere. Vend våpnene mot de kriminelle fra dette regimet, oppfordrer den avgåtte ambassadøren.

Fares er den første høytstående syriske diplomaten som vender ryggen til Assad og støtter opposisjonen. Syriske aktivister mener beslutningen hans er en protest mot Assad-regimets brutale framferd mot egen befolkning.

Den avgåtte ambassadøren skal ha tette bånd til Syrias sikkerhetstjeneste. Han kommer fra Deir al-Zor, som den siste tiden har vært åsted for blodige angrep fra syriske regjeringssoldater mot sivilbefolkning og opposisjonsgrupper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.