*Nettavisen* Nyheter.

Syrisk flyktning (19) ber Sverige stenge grensene

I september demonstrerte et hav av mennesker for et mer humant mottak av flyktninger i Malmø. Foto: Stig-Åke Jönsson/ Tt (NTB scanpix)

- Jeg blir sint av å se et land, et land som nå er mitt, gå under på denne måten.

04.11.15 11:25

Ahmed (19) fra Syria kom til Sverige for halvannet år siden. Han snakker nå anonymt til den danske avisen Berlingske Tidende og advarer Sverige mot den ekstreme flyktningstrømmen til landet.

Han bor selv i Malmø, hvor innvandrertettheten er stort.

- Se på Malmø. Jeg blir trist av å se alle disse menneskene uten papirer eller noe som helst. Politiet kan ikke gjøre noe som helst. Det kommer mange nasjonaliteter hit, men hvordan kan man ønske alle velkommen? Jeg blir sint av å se et land, et land som nå er mitt, gå under på denne måten. Svenskene må gjøre noe, sier Ahmed og ber dem stenge grensene for flere flyktninger.

(Saken fortsetter under.)


Ifølge Berlingske Tidende kommer det 190.000 flyktninger til Sverige i år. Ahmed mener flere lyver om alder, identitet og hvor de kommer fra.

- Det er mange farlige mennesker i Malmø. Når de kommer fra land med krig, vil de fortsette å kjempe mot hverandre, sier han.

Flyktet fra borgerkrig

Ahmed flyktet fra Syria fordi han var redd for å bli innkalt til militærtjeneste for Assads hær under borgerkrigen. Han sier han vil bli drept hvis han returnerer som militærnekter.

Han flyktet til Egypt der han jobbet på hotell i Sharm el-Sheikh, før han betalte en menneskesmugler for å frakte ham til Italia. Derfra fløy han til Sverige. Nå mener arbeidsløse Ahmed han Sverige tar imot altfor mange som han selv, så lenge det ikke er jobb og bolig til alle.

(Saken fortsetter under.)


Nekter å forlate rådhuset

Samtidig har rundt 40 migranter fra EU-land har slått seg ned utenfor rådhuset i Malmö, der de tilbrakte en kald høstnatt under lag av tepper.

Migrantene slo seg ned utenfor rådhuset etter at politiet tirsdag rev en romleir i bydelen Sorgenfri, der det bodde rundt 200 sigøynerne og andre, de fleste av dem fra Romania og Bulgaria.

Statsminister Stefan Löfven forsvarte ryddingen av leiren ved å vise til at det er EU-migrantenes hjemland som må ta ansvaret for dem, ikke Malmös myndigheter.

Rundt 40 migranter har siden hatt tilhold utenfor rådhuset, med krav om nye bosteder.

– Det har vært veldig kaldt, men jeg fikk likevel sove litt. Jeg er gravid og måtte søke hjelp i natt på grunn av problemer, forteller Vanessa fra Romania.

– Så lenge de ikke gir oss nytt bosted, kommer jeg til å sove her, sier hun.

Etter at Sorgenfri-leiren ble revet, ble migrantene henvist til midlertidige flyktningboliger eller gitt bussbilletter hjem. Et 20-tall takket ja til billetter og har siden reist til Romania, opplyser Malmö kommune.

Politiet advarer

Politiet gjør det klart at migrantene ikke får etablere noen leir utenfor rådhuset i byen.

– Vi kommer ikke til å akseptere telt eller andre former for beskyttelse mot vinden. Da blir det jo camping, og vi må i så fall foreta en ny vurdering, sier polititalsmannen Richard Glantz. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.