RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syrisk opposisjon åpner for forhandlinger

Syria
Syria Foto: Goran Tomasevic (Reuters)
Sist oppdatert:
Lederen for Syrias største opposisjonsgruppe, Mouaz al-Khatib, åpner for forhandlinger med regimet.

Syrias president Bashar al-Assad inviterte for tre uker siden opposisjonen til forsoningssamtaler, men understreket at han ikke ville ha noe med «terrorister» å gjøre.

Representanter for regimet har siden invitert syriske opposisjonsledere til «nasjonal dialog» i Damaskus, med løfter om at alle anklager mot dem vil bli trukket tilbake.

Mouaz al-Khatib, som leder Nasjonalkoalisjonen for opposisjonsstyrkene og Syrias revolusjon, takker nå ja til invitasjonen, men stiller to krav: Løslatelse av fanger og nye pass til syrere som lever i eksil.

- Jeg er beredt til å sette meg ned og snakke direkte med representanter for det syriske regimet, enten i Kairo, Tunis eller Istanbul, sier al-Khatib.

Den syriske opposisjonen er dypt splittet og Det syriske nasjonalrådet (SNC), som har flere medlemmer i Nasjonalkoalisjonen, tar sterk avstand fra al-Khatibs utspill.

- Det syriske folk betaler en høy pris for å oppnå sin rett til full frihet. Det syriske nasjonalrådet slutter helt opp om det syriske folks vilje, og avviser forhandlinger og enhver avtale med det syriske regimet, heter det i en kunngjøring.

Norge og enn rekke andre vestlige land anerkjenner Nasjonalkoalisjonen som legitime representanter for det syriske folk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere